Читај ми!

Прва "Икеа" до краја 2013

Компанија "Икеа" требало би најкасније до краја 2013. године да у Београду отвори прву од пет робних кућа у Србији, саопштило је Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација. Министар Расим Љајић истиче да ће сви сектори у ресору бити на располагању домаћим и страним инвеститорима.

Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација саопштило је да се очекује да мултинационална компанија "Икеа" најкасније до краја 2013. године у Београду отвори прву од пет робних кућа у Србији, уколико у разумном року буду завршене процедуре издавања грађевинских и других дозвола.

Могућност отварања робних кућа најављена је у разговору потпредседника Владе Србије и министра трговине Расима Љајића са руководиоцима компаније "Икеа".

Љајић је разговарао са руководиоцима компаније "Икеа" за југоисточну Европу Драганом Скалушевићем и Владимиром Васиљевићем о плановима пословања тог мултинационалног предузећа у Србији и начинима на који држава може да олакша положај сличних компанија на тржишту.

Скалушевић, регионални директор продаје "Икеа" за југоисточну Европу информисао је Љајића о плановима компаније да у наредном периоду отвори пет продајних центара у Србији.

Министар Љајић је, говорећи о функционисању Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, истакао да ће сви сектори у ресору у будућности бити у потпуности на располагању домаћим и страним инвеститорима, како би им било омогућено лакше пословање, а сложене бирократске процедуре олакшане или потпуно укинуте, наведено је у саопштењу.

Љајић је наговестио и скору промену појединих законских аката у области трговине, како би се побољшала пословна клима и у Србију привукле инвестиције.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару