Читај ми!

Објављен ценовник за "фијат 500 Л"

Нови "фијат 500 Л" продаваће се у Србији по цени од 13.490 евра, објавила је компанија "Фијат аутомобили Србија". У понуди два бензинска мотора који испуњавају еуро 6 стандард, као и један еуро 5 турбо дизел мотор.

Компанија "Фијат аутомобили Србија" објавила је да ће цена новог модела "500 Л" у Србији бити 13.490 евра.

"Фијат 500 Л" званично је представљен почетком марта на Салону аутомобила у Женеви, а пре нешто више од месец дана представници специјализованих медија из целог света имали су прилику да обаве прве тест вожње у Торину.

Тај модел се ексклузивно производи у Крагујевцу, одакле за купце у Србији стиже вест –цена основне верзије са еуро 6 бензинским мотором (1,4 литра запремине, 16 вентила и 95 коњских снага), шестостепеним мењачем и пакетом опреме "поп" износи 13.490 евра.

Пакет "поп" је веома богат и садржи, између осталог, електронску контролу стабилности возила, контролу проклизавања погонских точкова, систем против блокаде предњих точкова и електронску регулацију силе кочења.

У пакету опреме налазе се помоћ за кретање на успону, ваздушни јастуци за возача и сувозача, бочни ваздушни јастуци, ваздушне завесе, централна брава с даљинском командом, серво управљач подесив по висини и дубини, електрични подизачи стакала у предњим вратима, подешавање возачевог седишта по висини, карго-бокс и точкове од 16 инча.

Возила има и "старт-стоп" уређај за моторе "твин-ер" и "мултиџет", који штеди гориво, тако што неприметно искључује мотор када је аутомобил у стању мировања и мењач на леру, а аутоматски га пали када возач притисне папучицу квачила.

Каросерија је дужине 4.147 милиметара, ширине 1.784 милиметара и висине 1.665 мм, уз међуосовински размак од 2.612 мм.

Основни капацитет пртљажника је 400 литара, а са склопљеном задњом клупом чак 1.310.

Понуда обухвата 11 боја каросерије, три боје крова (бела, црна и боја каросерије) и три боје наплатака (бела, црна и алуминијум), што заједно даје чак 333 комбинације за персонализацију возила.

У гами мотора "фијата 500 Л", поред бензинског мотора од 1,4 литра, налазе се турбо дизел "мултиџет 2" (1,3 литра запремине и 85 коњских снага) и "твин-ер" (са 105 коњских снага).

Осим добрих перформанси и ниске потрошње горива, ови мотори имају и веома ниску емисију штетних гасова – два од три (бензинци 1,4 и "твин-ер") већ испуњавају будуће еуро 6 стандарде, док је турбо дизел значајно испред важећих еуро 5 стандарда, наводи се у саопштењу компаније.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару