Читај ми!

"Имлек" купио акције "Бамбија"

Компанија "Имлек" купила је 10 одсто акција "Бамби Банатa", како би се прерасподелило власништво и консолидовала "Денјуб фудс група" пред излазак на Лондонску или Варшавску берзу.

Промет акција и обвезница на Београдској берзи јуче је достигао скоро 800 милиона динара,  а најзаслужније за то је блок трговање акцијама "Бамби Баната", у вредности од 732 милиона динара што је 10 одсто вредности те фирме. 

Компанија "Имлек" купила је 10 одсто акција индустрије "Бамби Банат". 

"Денјуб фудс група" планира да око 40 одсто акција "Бамбија" пренесе под контролу "Имлека" у циљу консолидације комплетног бизниса, изјавио је Танјугу генерални директор Групе Слободан Петровић.

"Сходно нашим ранијим плановима и изјавама у којима смо информисали јавност о консолидацији нашег комплетног бизниса под капом 'Имлека', јуче смо обавили прву трансакцију преноса дела 'Бамбијевих' акција на 'Имлек", рекао је Петровић. 

Петровић је најавио да ће јучерашње трансакције бити настављене и у наредном периоду.

"У следећим корацима то исто планирамо да урадимо и са Суботичком млекаром", рекао је Петровић.

Стручњаци кажу да се ради о такозваној блок трговини у оквиру компаније "Салфорд" и да је то могућа припрема тог инвестиционог фонда за излазак на међународне берзе.

Према подацима Централног регистра, 59,59 одсто акција "Бамбија" је у власништву "Денјуб фудс групе".

Ненад Гујаничић из "Синтез Инвестмент групе" претходно је рекао да једино већински власник зна какве су праве намере те групације.

"Они су у неколико наврата најавили да су заинтересовани за неко страно тржиште, Лондон или Варшава и да ће у том циљу направити консолидсацију власништва где ће једна компанија, а међу њима највећа Имлек бити доминантна у целом систему и да ће се она појавити на страним берзама", рекао је Грујаничић.

Према његовим речима, то би био подстицај за повећање вредности свих тих комапнија унутар система због тога што су страна тржишта капитала много ликвиднија и много би се више трговало тим акцијама и вероватно би се постигла много виша цена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару