Читај ми!

"Комико оил" не одустаје

Представници "Комико оила" тврде да ће уплатити новац за рафинерију у Смедереву са закашњењем, као и да ће платити законску камату. Уплата касни због глобалне кризе тврде у овој компанији.

Америчко-холандска компанија "Комико Оил" саопштила је да није одустала од изградње рафинерије у Смедереву, али ће пролонгирати рок за уплату 652 милиона динара за закуп земљишта и за то плаћати законску камату.

"Комико Оил ће у најкраћем могућем року, који се неће мерити месецима, у буџет града Смедерева уплатити 652 милиона динара на име цене закупа земљишта за изградњу рафинерије", рекао је агенцији Фонет представник ове компаније Радомир Радивојевић.

Он је нагласио да ће и поред негативних кретања у светским финансијама када многи инвеститори одустају од планираних инвестиција за ову годину, компанија "Комико Оил" остати при инвестицији у Србији.

"Због те негативне климе у међународним финансијама, потребно је дуже време од 60 дана, колико смо очекивали, да се "Комико оилу" одобре средства планирана и одређена за ову инвестицију", каже представник ове компаније.

"Значи, није дошло до одлагања инвестиције, иако би многи волели да се то деси, једноставно, због тренутне ситуације, нисмо у могућности да испоштујемо рок преузет уговором", оценио је Радивојевић.

Представник ове компаније је рекао Фонету да су градски челници у среду обавештени о кашњењу уплате, као и да ће у најкраћем могућем року уплатити новац.

"Комико Оил ће за сваки дан закашњења платити на рачун града Смедерева, заједно са ценом закупа, обрачунату законску камату, предвиђену у таквим ситуацијама. Оно што је најважније, не одустајемо и идемо даље у складу са планираним динамичким планом", истакао је Радивојевић.

Он је рекао да је за идућу недељу договорен радни састанак са градским челницима. Рок о уплати новца за закуп земљишта истиче 25. јуна у поноћ.

Уговор о давању у закуп грађевинског земљишта у индустријској зони, ради изградње рафинерије у Смедереву, 25. априла потписали су директор компаније Комико Оил, Венцислав Иванов и градоначелник Смедерева Предраг Умичевић.

Изградња рафинерије, која ће имати капацитет прераде 100 хиљада барела сирове нафте месечно, требало би да кошта око 250 милиона долара, а уговор предвиђа да "Комико Оил" запосли 542 радника.

Осим новца за закуп земљишта у Смедереву очекују да ће се од накнаде за уређење земљишта у градску касу слити око четири и по милиона евра. Инвеститор се обавезао и на донације за пројекте од јавног интереса.

Скупштина града Смедерева прихватила је 13. марта иновирани текст уговора о закупу неизграђеног и неуређеног грађевинског земљишта у индустријској зони ради изградње рафинерије у овом граду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару