Читај ми!

Србија отворена за улагања

Председник Британско-српске привредне коморе сер Пол Џаџ сматра да се тржиште у Србији отвара, поготову откако је потврђена кандидатура Србије за чланство у ЕУ. Највећи економски потенцијал Србије у секторима пољопривреде и финансијских услуга, сматра Џаџ.

Лондонски Сити једна је од глобалних финансијских жила куцавица. Од пре нешто више од три месеца, српска привреда у том центру има савезника. Наиме, почетком године, на чело британско-српске привредне коморе стао је сер Пол Џаџ, човек такве пословне репутације да ће од следеће године обављати престижну функцију другог човека, односно шерифа лондонског Ситија.

Послови га воде до Јужноафричке Републике и, преко Дубаија, поново на север до Атине, Београда, па чак и Кракова. Ветеран је британске прехрамбене, као и индустрије финансијских и телекомуникационих услуга. Сматра да је за промоцију Србије у Великој Британији куцнуо прави час.

"Имам утисак да се тржиште у Србији истински отвара, да је последњих двадесет година стварно за нама, поготову откако је потврђена кандидатура Србије за чланство у Европској унији, као и да је Влада почела да усваја политику, која погодује пословању", каже председник Британско-српске привредне коморе Пол Џаџ.

Вишегодишње пословање у Србији уверило је сер Пола Џаџа да је њен највећи економски потенцијал у секторима пољопривреде и финансијских услуга.

"Разматрамо могућност да у Лондону издамо обвезнице, вредне 100 или 200 милиона евра и тај новац понудимо у мањим траншама од, на пример, пет или 10 милиона евра, предузећима у Србији, која желе да изграде нову фабрику, прошире се или уложе новац у нове технологије", каже Џаџ.

Британско-српска привредна сарадња финансијски је уравнотежена, али једва да прелази 240 милиона евра годишње. Сер Пол Џаџ тврди да су предстојеће Олимпијске игре у Лондону прилика за велику, не само спортску, већ и привредну, промоцију Србије.

Џаџ каже да у Лондонском Ситију делује веома активна српска заједница "Српски Сити клуб" који има више од 1.000 чланова, велики број успешних Срба је у финансијским институцијама у Ситију.

Нови председник Британско-српске привредне коморе задовољан је обновом њеног рада у последња три месеца, али истиче да је то тек почетак.

Сер Пол Џаџ помно ће пратити и успех српских тенисера на Вимблдону, јер, како каже, свака прилика да се чује за Србију, а кроз то и њену привреду у Британији, не сме да се пропусти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи