Читај ми!

И ММФ стеже каиш

Криза и у ММФ-у. Утврђен кризни буџет, замрзавају се плате запосленима, продужава им се радно време и скраћују одмори.

Међународни монетарни фонд утврдио је свој кризни буџет који предвиђа замрзавање плата и смањење расхода, међу којима затварање сталне канцеларије ММФ-а у Аргентини.

ММФ је саопштио да је његов Управни одбор одобрио буџет од 997 милиона долара за две године (мај 2012–април 2013), 1,2 одсто је већи од претходног, али, "узимајући у обзир инфлацију, буџет је непромењен", наводи ММФ.

Најупадљивија карактеристика новог буџета јесте замрзавање плата особља ММФ-а. Извор близак Фонду каже да је то изазвало "извесно незадовољство" запослених.

Предлог буџета, међутим, констатује и значајан пораст радног оптерећења за последње три године: радно време 12,7 одсто свих запослених дуже је од "нормалних сати", а за 16,5 одсто је дуже у најоптерећнијим секторима ММФ-а: Одељењу за Европу, правној служби, спољним односима.

Скраћују се и одмори.

ММФ је најавио разне мере за смањење расхода, међу којима су: укидање представништва у Буенос Ајресу, обустављање полугодишњег регионалног економског извештаја о Европи, обавезно резервисање авио-карата знатно пре путовања.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи