Читај ми!

Тренд доласка инвеститора у Србију

Наставља се тенденција доласка и инвестирања великих фирми у Србију, рекао у Нишу премијер Србије Мирко Цветковић после разговора са представницима италијанске фирме "Геокс".

Премијер Србије Мирко Цветковић рекао је у Нишу, после разговора са представницима италијанске фирме "Геокс", да се наставља тенденција доласка и инвестирања великих фирми у Србију.

Та тенденција уочљива је нарочито после добијања статуса кандидата, рекао је Цветковић и додао да је Влада учинила пуно на стварању повољног амбијента за инвестирање.

"Намера владе је да се тај амбијент и даље мења и чини га још повољнијим", рекао је Цветковић новинарима у Градској кући у Нишу.

Италијанска фирма "Геокс" намерава да отвори фабрику у Србији и да запосли 500 радника.

Цветковић је рекао да је слоган италијанске фирме "Обућа која дише" и додао да ће и српска привреде лакше дисати са доласком "Геокса" и после њихове инвестиције, јер је реч о глобалном играчу који је највећи произвођач обуће у Италији и други у свету.

Власник Геокса Марио Полегато је рекао да они не долазе у Србију само због цене радне снаге него и да би видели какве све инвестиције могу имати у Србији, а намеравају и да прошире продајну мрежу.

Палегато је напоменуо да у овом тренутку има проблема свуда у свету, "али да ће тај свет у будућности бити бољи", јер млади и у Србији, Италији и другим земљама желе бољи свет без ратова и мржње.

Градоначелник Ниша Милош Симоновић је рекао да је Ниш спреман да одговори свим захтевима италијанског партнера и изразио задовољство што ће та италијанска компанија из Тревиза бити у Нишу у комшилуку са "Бенетоном".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи