Читај ми!

Нови погон за "Први партизан"

Положен камен темељац за нову фабрику "Првог партизана" у Ужицу, чијом изградњом се измешта део производње из подземног дела фабрике где је пре две и по године погинуло шест радника у експлозији.

Министар одбране Драган Шутановац положио је камен темељац за нову фабрику "Првог партизана" у Ужицу, чијом изградњом се измешта део производње из погона наменске индустрије где се пре две и по године десила трагедија у којој је погинуло шест радника.

Шутановац је нагласио да је одбрамбена индустрија Србије у последње четири године доживела процват захваљујући пажљивом планирању, извршењу планова, тимском раду и промоцији одбрамбене индустрије ван граница наше земље.

"Резултат је да се са 65 милиона извоза, ове године дошло до цифре од 286 милиона евра, што је досад највећи развој у историји наше одбрамбене индустрије", казао је Шутановац.

Министар одбране је истакао да је један од најважнији сегмената наше наменске индустрије и фабрика "Први партизан" Ужице, која је за четири године дуплирала производњу.

"Прошле године извезла је 41 милион, а ове већ има преко 60 милиона долара, што говори о томе да ова фабрика има добру перспективу", рекао је министар одбране.

Шутановац је истакао да "Први партизан" без подршке владе не би имао пласман у земље ЕУ, Америку и Канаду, тако да је изузетно важно наставити даљу промоцију наше земље јер, како је објаснио, 93 одсто производа "Првог партизана" се извози на западно тржиште, што је Министарству одбране веома важно и с аспекта даљег придруживања ЕУ.

Он је подсетио и да ће Србија врло брзо почети преговоре за учлањење у Европску одбрамбену агенцију преко које ће "Први партизан" моћи да аплицира код њихових развојних фондова за нове пројекте и обезбедити средства за развој нове муниције која је неопходна на светским тражиштима.

Директор "Првог партизана" Драгослав Андрић најавио је да ће нова фабрика у коју ће бити уложено шест милиона евра бити завршена за годину дана, након чега ће бити положен камен темељац за још једну фабрику у Трешњици недалеко од Ужица чијом изградњом ће бити употпуности измештена производња муниције из подземног објекта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи