Читај ми!

Сајам запошљавања

У београдском Белекспо центру одржан сајам запошљавања. Тражени продавци, кувари, возачи, али и инжењери фармације, електротехнике, грађевине и машинства.

Сајам запошљаваља, на коме су 43 компаније понудиле око 1.000 слободних радних места, одржан је у београдском Белекспо центру. На сајму су понуђена различита слободна радна места, међу којима и она за продавце, куваре, возаче али и инжењере - фармације, електротехнике, грађевине и машинства.

Слађана Перић са завршеним факултетом, бројним дипломама и курсевима и богатим радним искуством не може да нађе посао у струци.

Према речима Слађане, дипломираног политиколога, веома је тешко пронаћи посао "када идете знањем, искуством, сопственим способностим, када немате везу и када сте у држави Србији".

Милош Маринковић је дипломирани инжењер електротехнике без радног искуства. Како истиче, сада када је дипломирао, волео би да се бави послом у својој струци.

Незапослени предају своје радне биографије и лично се представљају послодавцима који одмах могу одлучити да ли ће их позвати на разговор. Кажу да због економске кризе има квалитетне понуде радне снаге.

Према речима Мие Пешић, из компаније „Беохемија Инхем", интересовање је велико, људи су жељни посла, тако да не бирају позиције колико им је битно да нађу посао.

Статистички подаци говоре да на сајмовима запошљавања годишње привремени или сталан посао добије око десет хиљада незапослених. Око стотину професионалних војника тражила је Војска Србије.

Душан Мандић, мајор Војске Србије, каже да сајам користе да потенцијалним војницима пруже информације о пријему у војну службу.

На сајму је омогућено да сви незапослени оставе своје податке у електронску базу да их послодавци могу ангажовати када им затреба одређена струка.

Сајам је посетило хиљаду и по незапослених, а више од хиљаду њих поднело је пријаве за посао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи