Читај ми!

Осам хектара за "Калцедонију"

Градоначелник Суботице Саша Вучинић и директор "Калцедоније" у Србији Франческо Руфоли потписали уговор о отуђењу осам хектара земљишта у Привредној Зони Мали Бајмок. Текстилна фабрика ће у првој фази запошљавати 1.000 радника, а вредност инвестиције је 20 милиона евра.

Италијанска текстилна индустрија "Калцедонија" добила је осам хектара земљишта у Привредној зони Мали Бајмок, у Суботици, за изградњу фабрике.

Градоначелник Суботице Саша Вучинић и директор филијале "Калцедоније" у Србији Франческо Руфоли потписали су уговор о отуђењу земљишта без накнаде у Привредној Зони Мали Бајмок у корист италијанског инвеститора.

Уколико и град и инвеститор дају свој максимум, "Калцедонија" може почети са изградњом фабрике у привредној зони Мали Бајмок крајем маја или почетком јуна, а сама фабрика би могла бити изграђена и отворена 10 месеци од постављања камена темељца, рекао је Руфоли.

Фабрика у Суботици у првој фази ће запошљавати 1.000 радника, а вредност ове инвестиције је 20 милиона евра.

У првој фази производићемо мајице, поткошуље, као и мушки и женски доњи веш, надамо се да ћемо врло брзо прећи и у другу фазу, као што је то случај са Хрватском, где смо у почетку имали једну фабрику, а сада их имамо пет, од чега су две постојеће дуплиране, рекао је Руфоли.

Градоначелник Суботице Саша Вучинић изразио је задовољство да је "Калцедонија" одабрала Суботицу за ширење своје мреже и нагласио да ће локална самоуправа, као и у случају других инвеститора, пружити и Калцедонији сву неопходну подршку у најкраћим роковима како би ова инвестиција била у потпуности реализована.

Сигуран сам да ће "Калцедонија" у Суботици имати одговараћујућу радну снагу, а да ће локална самоуправа на реализацији ове инвестиције оправдати сва домаћа и страна признања која смо добили захваљујући таквој политици према инвеститорима, рекао је Вучинић.

Директор ЈП Привредно-технолошки паркови Бранко Гуслов подсетио да је, након шестомесечних преговора, данашњем потписивању претходило потписивање меморандума о разумевању, као и процедура стицања сагласности и израде елабората о оправданости отуђења грађевинског земљишта без накнаде.

Инвестиција ће бити реализована у Привредној зони Мали Бајмок, где су пре неколико дана почели радови на инфраструктурном опремању парцеле на којој ће бити грађена фабрика.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи