Читај ми!

"Пост Европа" у Београду

Србија је изузетно повољна инвестициона дестинација, поручио премијер Цветковић учесницима скупштине организације 50 европских пошта. Србија има капацитете за увођење нових технологија и примену европских стандарда у области поштанских услуга, рекао Цветковић.

Пленарна скупштина организације "Пост Европа" одржава се у Београду, у присуству више од 150 представника поштанских управа из Европе и света.

Премијер Мирко Цветковић поручио је, на отварању пленарне скупштине,  да је Србија изузетно повољна инвестициона дестинација јер се ради о сређеној држави са вредним, образовним радницима, фер и повољним условима привређивања која представља органску везу истока и запада.

Држава са снажном историјском традицијом у области поштанских услуга има капацитете за увођење нових технологија и примену европских стандарда у овој области, рекао је премијер.

Премијер је нагласио да је Србија данас снажан подстрек стабилности и покретач регионалне сарадње и да су у политичком животу региона суштнско помирење и дијалог једини пут до трајног мира и праведних решења.

Цветковић је истакао да су многи светски познати произвођачи препознали те предности и у условима економске кризе постали партнери Србије.

Премијер је изразио очекивање да ће их и у овој и у нареним годинама бити све више.

Према његовим речима, геостратешки положај Србије отвара перспективе да она буде важна европска раскрсница путева и пруга, али и моћно чвориште телекомуникационих веза и свих видова саобраћаја.

"Наша амбиција је да се тај потенцијал најбоље искористи и зато и у времену кризе значајна средства улажемо у развој инфраструктуре ", рекао је Цветковић.

Обраћајући се представницима поштанских управа из Европе и света премијер је указао на њихову значајну улогу за недовољно развијене земље којима помажу да успоставе европске стандарде и убрзају развој.

Вршилац дужности генералног директор "Пошта Србије" Горан Ћирић истакао је да поштанске управе које су се окупиле на скупштини имају око два милиона радника и 800 милиона корисника.

Ћирић је навео да убрзани раст информационих и телекомуникационих технологија пред поштанске управе у свету поставља сталне изазове и да Пошта помаже у трагању за новим решењима и улаже напоре да створи нова и задржи постојећа тржишта.

Ћирић је најавио да ће за седам дана бити завршена прва фаза изградње главног поштанског центра у Београду, површине 28.000 квадратних метара.

Представајући организацију "Пост Европе" Жан Пол Форсевил указао је да је поштански сектор широм света суочен са смањивањем обима поште и да ради на проналажењу нових начина пословања у будућности, у чему им је неопходна помоћ и пажња владе и регулаторних тела.

"Пост Европа" је највећа међународна поштанска организација која окупља 50 европских поштанских јавних оператера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи