Читај ми!

"Јужни ток" по плану

Пројекат "Јужни ток" биће реализован тачно у оквиру рокова, рекао први човек руске компаније "Газпром" Алексеј Милер, истичући да се наставља сарадња са Француском.

Шеф руске компаније "Газпром" Алексеј Милер рекао је да рачуна на наставак сарадње са Француском и потврдио да ће пројекат гасовода Јужни ток бити спровден у року.

Одговарајући на питање новинара како ће бити реализована сарадња са Француском у вези са протеклим председничким изборима, Милер је рекао да ће се сарадња у сваком случају наставити.

"Пројекат Јужни ток биће реализован тачно у оквиру рокова", рекао је Милер.

Премијер Русије Владимир Путин је крајем децембра прошле године наложио "Гаспрому" да убрза почетак изградње Јужног тока већ ове године, а не наредне, како је раније планирано.

Пројекат "Јужни ток" реализује се ради испорука руског гаса европским потрошачима ишле из неколико праваца. За реализацију копнене деонице пројекта Русија је потписала међувладине споразуме са Бугарском, Србијом, Мађарском, Грчком, Словенијом, Хрватском и Аустријом.

Гасовод ће, како је предвиђено, имати четири линије, капацитета од по 15,57 милијарди кубних метара годишње. Пуштање прве линије планирано је за децембар 2015, а постизање пуног капацитета од 63 милијарде метара кубних очекује се до 2018. године.

Оријентациона вредност "Јужног тока" је 15,5 милијарди евра, од чега је 10 милијарди предвиђено за деоницу испод Црног мора, а 5,5 милијарди евра за копнену.

Процењена вредност изградње деонице тог магистралног гасовода кроз Србију је 1,7 милијарди евра, а дужина ће бити од 415 до 440 километара у зависности од коначне трасе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи