Читај ми!

Цветковић у Свилајнцу

Влада Србије ће наставити да подржава инвестиције попут "Панасоникове", каже премијер Цветковић и истиче да су доласком те компаније и Свилајнац и Србија добили много.

Премијер Мирко Цветковић посетио је компанију "Панасоник" у Свилајнцу и поручио да је доласком те фирме Србија подигла свој углед и атрактивност за привлачење инвестиција и прикључила се листи земаља које производе високу технологију.

Влада Србије ће наставити да подржава инвестиције попут "Панасоникове", рекао је Цветковић и додао да са задовољством може да констатује да се, након што је Србија освојила статус кандидата за чланство у ЕУ, интерес инвеститора за долазак у нашу земљу значајно повећао.

Цветковић је, после обиласка производног погона "Панасоника", који запошљава 100 радника са планом проширења у наредном периоду, истакао да су доласком те компаније и Свилајнац и Србија добили много.

"Што се тиче Свилајнца, 'Панасоник' за сада има око 100 запослених радника и тај број ће се повећавати у наредном периоду – већ до краја године биће их око 200 до 250, а имамо планове и да се даље повећава број запослених", рекао је Цветковић.

Према његовим речима, у питању је инвестиција вредна око 13 милиона евра, којом је у Свилајнац донета једна нова индустријска култура.

Када је у питању Србија, Цетковић је истакао да долазак "Панасоника" не значи само долазак још једне глобалне фирме у Србију и подизање угледа земље, већ и Србија постаје произвођач високософистицираних производа из домена високе технологије.

"И поред Панасоника, водимо разговоре и довели смо озбиљне произвођаче чија ће се производња остварити у времену које је пред нама", рекао је Цветковић.

Он је додао да је са руководством "Панасоника" разговарао о решавању техничких питања у вези са пословањем те компаније, и да ће влада учинити све да се она реше и да се омогући планирана експанзија производње.

Значајне повластице

Премијер је обишао и слободну царинску зону у Свилајнцу, формирану одлуком владе, у којој се налази и компанија "Панасоник".

Он је рекао да ће компаније које су тренутно у оквиру зоне, као и оне чије се прикључење очекује у наредном периоду имати значајне повластице, пре свега за производњу која је намењена извозу.

"Они ће имати могућност да без пореза и царинских дажбина увозе компоненте и материјале и исто тако без пореза да извозе. У наредном периоду са оптимизмом можемо гледати на развој овог краја", поручио је Цветковић.

Према његовим речима, потребна је још нека инфраструктурна подршка и изградња везана за саобраћајнице.

"Успели смо и да привучемо пуно интересената за улагање у нашој земљи, што ће нам обезбедити стабилност у периоду који је испред нас", поручио је Цветковић.

Премијер је, такође, обишао и радове на природњачком центру који се гради у Свилајнцу и који ће располагати научним парком.

Према речима Цветковића, тај центар имаће огроман значај не само за грађане Свилајнца, већ и за развој туризма тог краја.

"Верујем да ће овај центар значајно подићи и углед и интересовање за овај крај", оценио је примијер Цветковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи