Читај ми!

Продаја смедеревске железаре

До 4. маја отворен Јавни позив за куповину "Железаре Смедерево". Пријаве се могу доставити до 27. априла, а право на учешће у куповини имају компаније или конзорцијуми вредни преко 1,5 милијарде евра.

Влада Републике Србије донела је одлуку да објави јавни позив за проналажење стратешког партнера за "Железару Смедерево".

Министарство финансија објавило је, на основу Закључка Владе Србије, јавни позив за избор стратешког партнера за "Железару Смедерево", а рок за достављање коначних обавезујућих понуда истиче 4. маја.

У Јавном позиву, у који је Танјуг имао увид, објављене су детаљне информације о "Трансакционој документацији" која ће бити доступна свим понуђачима уз накнаду од 10.000 евра и Инструкције, где су наведене могућности за упознавање са пословањем и посетама Компанији.

Документација ће бити доступна свим учесницима након потписивања уговора о чувању поверљивих података и уплате накнаде за трансакциону документацију.

Пријаве се могу доставити најкасније до 27. априла до 16 часова по београдском времену, а рок за достављање коначних обавезујућих понуда за избор стратешког партнера је 4. мај до 16 часова по београдском времену.

Право на подношење понуде имају заинтересовани учесници који су откупили Трансакциону документацију, потписали Уговор о чувању поверљивих података, да се баве експлоатацијом руда метала и/или других руда и/или производњом сировог гвожђа, кокса, челика или феролегура, стоји у јавној понуди.

Понуде могу подносити правна лица која су у 2011. години, на консолидованом или неконсолидованом нивоу, остварили пословни приход од најмање милијарду евра или да вредност пословне имовине према финансијским извештајима на дан 31. децембра 2011. износи најмање милијарду и по евра.

Право да подносе понуде имају компаније које су уплатиле депозит или обезбедиле Гаранцију за озбиљност понуде и доставе сву неопходну документацију предвиђену трансакционом документацијом.

Ако је заинтересовани понуђач Конзорцијум, неопходно је да кумулативно испуњава услов да су сви чланови Конзорцијума закључили писани Уговор о конзорцијуму и оверили га код суда и да је Уговором о конзорцијуму утврђено да сваки од чланова Конзорцијума преузима неограничену солидарну одговорност за обавезе које проистичу из или су у вези са Јавним позивом и да је бар један члан Конзорцијума откупио трансакциону документацију.

Понуде поднете у складу са трансакционом документацијом морају да садрже бизнис план за Компанију, са обавезним инвестиционим програмом за период од пет година од дана закључења трансакције.

Приликом подношења понуде, заинтересована компанија треба да уплати депозит или достави гаранцију за озбиљност понуде, првокласну, неопозиву, наплативу на први позив, у износу од милион евра, наведено је у Јавном позиву.

Јавни позив за избор стратешког партнера за "Железару Смедерево", како је наведено, биће објављен у домаћим медијима и лондонском Фајненшел тајмсу, а биће достављен директно и свим значајним светским произвођачима челика.

У саопштењу владе се додаје се да је Влада Србије донела одлуку у циљу одржавања континуитета процеса производње и обезбеђивања услова за дугорочни развој "Железаре Смедерево".

Крајем јануара Влада Србије је за један долар купила "Железару Смедерево" од америчке команије "Ју-Ес стил" која је, после осам година рада у Србији, одлучила да се повуче због лоших пословних резултата.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару