Читај ми!

Нова фабрика у Беочину

У Беочину отворен погон за производњу прецизне механике компаније "Марс". У фабрици ради 150 радника, а у наредне три године запослиће се још 200 радника. Влада Војводине субвенционисаће нова радна места са по 130.000 динара.

Погон за производњу прецизне механике компаније "Марс", у коме ће се производити делови за мобилне телефоне, медицинска опрема и опрема за војну индустрију, отворен је у "Бизнис парку" у Беочину.

Производи су намењени извозу, а реч је о првом погону који је отворен у Бизнис парку компаније "Лафарж" у којем је за сада инфраструктурно опремљено 30 хектара.

Влада Војводине обезбедила је субвенције за нова радна места, а уговор о томе потписали су покрајински премијер Бојан Пајтић и власник "Марса" Милан Радић.

У Војводину је у претходном периоду стигнло 230 страних компанија, подсетио је председник Владе др Бојан Пајтић и нагласио да, с обзиром да је Србија стекла статус кандидата за ЕУ, а Војводина статус четврте регије у Европи по ефективности страних улагања, у наредне четири године, Влада Војводине има за циљ да удвостручи број страних инвестиција.

Према Пајтићевим речима, ова компанија је веома важна, како због тога што већ сада, у старту запошљава 154 људи, тако и због тога што ће за три месеца бити запослено више од 200 људи, а за три године, биће преко 350 запослених људи.

Потенциран је долазак ове компаније код нас и због тога што се ради о производњи високих технологија, али и јер је 99 одсто производа намењено извозу у најразвијеније земље Европе, што значајно побољшава наш спољнторговински биланс, истакао је Пајтић.

Покрајински секретар за рад Мирослав Васин је рекао да ће Влада Војводине, са субвенцијама од 130.000 динара по раднику, помоћи додатно запошљавање још 50 радника у следећа два месеца.

"Влада Војводине заинтересована је да финансира свако ново радно место субвенцијом, која представља најрационалнији начин да се отворе радна места у Србији", рекао је Васин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару