Читај ми!

Отпис фебруарских рачуна

Најсиромашнијима ЕПС потпуно отписује фебруарски рачун. Попуст од 30 одсто само за домаћинства која су фебруару уштедела 15 одсто у односу на своју јануарску потрошњу, уз услов да немају дуговања.

Електропривреда Србије објавила је да ће опраштање фебруарских рачуна за струју најугорженијим грађанима то јавно предузеће коштати више од 200 милиона динара.

Плаћања фебруарског рачуна биће ослобођено око 102.000 најугроженијих потрошача, а њихов просечни рачун је 2.000 динара, рекао је директор Сектора за тарифне купце у Дирекцији ЕПС-а Милан Миросављевић на конференцији за новинаре.

Миросављевић је истакао да је електроенергетски систем Србије и даље "напрегнут" и позвао грађане да штеде струју.

"Сви разлози за рационалну потрошњу електричне енергије остају и даље", рекао је Миросављевић, подсећајући да је ЕПС управо због због тешке енергетске ситуације због великих хладноћа одлучио да награди грађање који у фебруару буду мање трошили.

Право на тај попуст од 30 одсто ће, како је подсетио, имаће грађани чија просечна дневна потошња нижа за најмање 15 одсто од просечне дневне потрошње у јануару.

Миросављевић је истакао да ће свим грађанима који остваре право на попуст на рачунима за фебруар све то бити јасно приказано. 

Радован Станић из Дирекције за дистрибуцију електричне енергије каже да није потребно подносити никакве молбе, никаква посебна документа којим ће доказивати оправданост попуста.

Управни одбор ЕПС-а је 13. фебруара одлучио и да 102.000 најугроженијих домаћинстава ослободи плаћања рачуна за струју за фебруар, на предлог председника Бориса Тадића.

Представници ЕПС-а су подсетили да ће плаћања фебруарског рачуна за струју бити ослобођени купци који имају право на материјално обезбеђење за потрошњу до 450 киловат-сати месечно и купци у стању изузетне социјалне потребе за потрошњу до 350 коловат-часова месечно.

За потрошњу преко предвиђеног лимита, како су навели, тим потрошачима се обрачунавају постојећи попусти које су и до сада користили.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи