Читај ми!

Ускоро нове пријаве ревизора

Због ненаменског трошења буџетског новца уследиће нове пријаве, најавио државни ревизор Радослав Сретеновић, али није открио против кога ће бити поднете.

Председник Савета Државне ревизорске институције (ДРИ) Радослав Сретеновић најавио је нове пријаве због ненаменског трошења буџетског новца.

"Свакако ће бити нових пријава. Када и колико, у овом тренутку не могу да кажем, јер правни тимови управо завршавају све анализе тих извештаја", рекао је Сретеновић агенцији Бета.

ДРИ је крајем 2011. године објавио извештаје о контроли трошења новца 47 субјеката у 2010. години у којима су утврђене бројне неправилности. До сада је поднето 18 захтева за прекршајни поступак и три кривичне пријаве.

Због кршења закона у трошењу новца из буџета за 2008. годину ДРИ је поднео 19 пријава, а за 2009. годину поднето је 12 пријава против 14 државних функционера. Све те пријаве су, према речима Сретеновића, процесуиране.

"Ниједна пријава за сада није одбачена. Донето је шест правоснажних пресуда, од тога су пет осуђујуће, а једна ослобађајућа на коју је ДРИ уложио жалбу за заштиту законитости и то је већ пред Апелационим судом. Видећемо исход те пријаве", навео је Сретеновић.

Сретеновић је рекоа и да је ослобађајућа пресуда донета у случају пријаве против бившег министра просвете Слободана Вуксановића.

"О осуђујућим пресудама не могу сада да говорим", рекао је Сретеновић и додао да се те пресуде односе на пријаве против бивших министара и државних секретара.

На питање да ли је основан било какав приговор на коначни извештај ДРИ, Сретеновић је рекао да су државни ревизори спровели све поступке у складу са законом и да су спроводене три фазе израде извештаја, укључујући и нацрт извештаја на који су изјављиване писмене примедбе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару