Туристичке калкулације

Трошак који летовање представља не мора да буде велики, ако знате да одаберете аранжман, узмете скромнији смештај и аутобуски превоз. Повољни аранжмани могу да се пронађу за север Грчке, Халкидики, Крф, Бугарску, али и за Италију и Шпанију где се цене крећу око 200 евра.

Летовање не мора да буде велики издатак, али уколико се одабере скромнији смештај и аутобуски превоз, а са уплатом аранжмана се почне још током зиме. Традиционално најповољнији аранжмани могу да се пронађу на северу Грчке и Халкидикију.

На грчким острвима у Јонском мору, на Крфу и Закинтосу, десет ноћења у апартманима прве категорије уз аутобуски превоз кошта 160 евра.

По промотивним ценама у Бугарској се може летовати за 99 евра у Несебару и Сунчевом брегу, а за 125 у Златним пјасцима.

За мање од две стотине евра нуде се и аранжмани за Италију и Шпанију.

Александар Вучковић из туристичке агенције "Аргус" наводи да аранжмани за Римини у Италији и неке дестинације у Шпанији, од девет ноћења, аутобуским превозом и осигурањем коштају до 200 евра.

Љубиша Нешовановић из агенције "Робинсон" истиче да последњих неколико година туристи из Србије, поред других дестинација, радо летују на Охридском језеру, и да аранжмани са седам ноћења у приватним вилама коштају нешто више од 100 евра.

Нешовановић додаје да је тродневно сплаварење Таром са полупансионом такође популарно. 

Постоје и агенције које су се специјализовале за путовања за младе по најповољнијим условима у места која су широм Европе позната по бурном ноћном проводу, као што су острво Иос и градић Кавос у Грчкој и Коста Дорада у Шпанији.

На таква путовања, због испитних рокова, млади иду у јеку сезоне, па ипак ретко који аранжман прелази 200 евра. И у самим летовалиштима за младе туристе обезбеђени су попусти.

Драгомир Ћосо из агенције "Пазл груп" истиче да неколико месеци унапред воде преговоре са дискотекама и ресторанима како би договорили што веће попусте.

"На све те објекте се стављају налепнице и заставе наше групе, да би се наши чланови лакше оријентисали", истиче Ћосо.

Уз такве попусте млади током летовања могу да уштеде и до сто евра, а члан Пазл групе уз годишњу чланарину од 500 динара може да постане свако између 18 и 32 године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи