Без здравља, а тешко до лекара

Пред крај средње школе Верица Ристић оболела је од мултипласклерозе. Болест јој отежава то што живи у Бреснићима код Прокупља и мора да пређе пут преко реке, без моста.

Двадесетседмогодишња девојка из прокупачког села Бреснићи, оболела од мултипласклерозе тешко може да дође до лекара, јер мора да пређе пут преко реке - без моста. Живи са мајком и дедом, а другове ретко виђа, јер ни они не могу да стигну до ње.

Верици Ристић, корак је заробила болест. Већ 11 година је од када се бори са мултиплaслерозом, од које је оболела у завршном разреду средње школе.

"Прво су то биле дупле слике, нашта у почетку нисам обраћала пажњу. Затим нисам могла ноге да покрећем и тад сам схватила да нешто са мном није у реду. После три месеца, мени каo да је неко одсекао ноге, као да то нисам била ја", каже Верица Ристић.

Када је отпочела припреме за прославу пунолетства своје кћерке, мајка Славица није ни претпостављала да Верица болује од неизлечиве болести.

"Када је неко види овако лепу, мисле да јој није ништа. Ја се надам да ће доћи дан када ће она моћи самостално да функционише", каже Славица Ристић.

Комшија Раде Ђорђевић каже да некада Верици не могу да помогну, јер када надође река, до њене куће не могу да стигну ни кола, ни Хитна помоћ, нити неко може да је пренесе.

Председник удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести Драган Петровић каже да Верица не може сама и да јој је потребна помоћ.

"Треба јој омогућити да оде до лекара, до града, што је сада немогуће, јер су потпуно одсечене од света", каже Петровић.

Без помоћи комшија и пријатеља њих две саме не могу ни до лекара.

Верица се нада да ће јој  дилетациони преглед у Нишу, на који чека већ скоро годину дана, олакшати борбу са опаком болешћу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи