Тадић уручио официрске сабље

Традиционална војничка одличја, официрске сабље, председник Борис Тадић уручио официрима који су завршили 53. класу генералштабног усавршавања.

На свечаности у Дому Народне скупштине, председник Србије Борис Тадић уручио је официрске сабље, традиционална војничка одличја, официрима који су завршили 53. класу генералштабног усавршавања Школе националне одбране.

Генералштабно усавршавање завршило је 39 официра Војске Србије и по један официр Оружаних снага Руске Федерације и Армије Македоније и три официра из Босне и Херцеговине.

Официрима који су завршили генералштабно усавршавање дипломе је уручио министар одбране Драган Шутановац.

Начелник те школе пуковник Милољуб Сретеновић, обраћајући се председнику, министру одбране Драгану Шутановцу и официрима, рекао је да је уверен да је 53. класа у потпуности испунила циљеве школовања и да Србија добија још једну квалитетну генерацију генералштабних официра.

Сретеновић је навео да генералштабно усавршавање представља тренутно највиши ниво стручног усавршавања официра, да се организује и реализује као редовно и да траје једну школску годину.

Сретеновић је рекао да су већину садржаја и програма генералштабног усавршавања официра реализовали наставници Војне академије, уз ангажовање предавача из система одбране и гостију из земље и иностранства.

У име 53. класе официра, гостима се обратио пуковник Славољуб Дабић, који је захвалио на поверењу, подршци и помоћи у реализацији програмских садржаја.

"Можете бити уверени да смо успешно овладали неопходним вештинама и знањима, сагледали потребе и проблеме система одбране и да ћемо дати свој пуни допринос будућем раду на најодговорнијим дужностима у Војсци Србије и Министарству одбране", рекао је Дабић.

Свечаности, која је почела интонирањем химне "Боже правде", присуствовали су председница Скупштине Славица Ђукић-Дејановић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-пуковник Милоје Милетић, више министара, представници дипломатског кора, верских заједница и родбина и пријатељи официра који су завршили школу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи