Полагање возачког испита у осмој деценији

Глумица Дуња Чинче, позната по улози мајка-Јане у серији "Породично благо" доказује и себи и другима да "треће доба" не сме бити изговор за одустајање од планова и остварење циљева.

Постоје људи од чије енергије нам застаје дах, који плене и мотивишу. За њих не постоје границе, чак и године, чини се, лакше носе од других. Глумица Дуња Чинче, или ако вам више одговара, популарна мајка Јана из серије "Породично благо" доказала је, и себи и другима, да "треће доба" може бити само изговор за одустајање од планова.

Глумица Дуња Чинче поштује године и захваљује Богу што их има толико, али сматра да то не сме бити разлог да се седи код куће и буде неактиван. Зато она медитира, вежба, усвршава се и како каже, хоће да буде боља, па зато улаже у себе.

И управо жеља да и у 74. години иде даље, да уради оно за шта није имала времена или није имала потребе довела је госпођу Чинче у ауто-школу.

Глумица каже да није имала нарочиту жељу да полаже, јер је возио супруг, но како је у последње време све мање вољан, одлучила је да сама положи вожњу.

Прошла је обуку, каже, без икаквих проблема. Савладала је, чак, и паркирање на полигону, али на полагањима није имала среће.

Лаконски, пуна живота, чињеницу да још нема возачку дозволу правда страхом од ауторитета полицајаца у комисији. Због тога је, једном приликом, у ауто ушла са сувозачеве стране.

На њену вожњу немају примедбе ни инструктори. Инструктор Миле Алексић хвали њену храброст и одлучност и тврди да јој за полагање возачког испита фали само мало концентрације и среће.

Како сама каже, ако је због своје изложбе у Женеви, пре две године, могла да учи француски, како би лакше разговарала са публиком, положиће и вожњу.

На питање који пут полаже, Дуња каже пети и додаје:" Али то никоме немојте да кажете".

У њеном осмеху смо видели да ће овога пута успети. Она, једноставно, не пристаје на другачији крај када започне неки посао.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи