Стабилније у колубарском крају

Без обзира на кишу која је падала током ноћи, стање у општинама Колубарског округа полако се нормализује. Ситуација и даље тешка у општни Уб где је неколико кућа још увек под водом. У Осечини више путних праваца прекинуто.

У најугроженијим општинама Колубарског округа у току је процењивање штете и санација терена након поплава. Стање се полако нормализује, без обзира на кишу која је падала целу ноћ и благи пораст водостаја који је изазвала.

Ситуација је и даље тешка на подручју општне Уб, јер се неколико кућа између села Таково и Црвена јабука, које се налазе у удолинама, под водом. У осталим деловима Колубарског округа све је усмерено на дезинфекцију терена, домаћинстава и на чишћење муља и блата.

У селу Комирић, код Осечине, последице изливања реке Јадар видљиве су на сваком кораку. У неким кућама висина воде достигла је скоро један метар, а у гаражама и подрумима налазе се велике наслаге кубика муља и блата. Водена стихија је поплавила око 700 хектара ораница.

У још 14 кућа на подручју Осечине улила се вода, а угрожено је укупно 200 домаћинстава. Због појаве клизишта, осам кућа није за становање. Бујице су уништиле око 40 кимлометара локалних путева.

Председник општине Осечина Ненад Стевановић рекао је да је тренутно најнеопходнија поправка локалних путева, јер је више путних праваца прекинуто.

"У селу Драгијевца је одсечен део пута који кристи 200 домаћинстава", наводи Стевановић.

У Ваљеву је прорадило пет клизишта у делу града кроз који протиче речица Љубостиња. Побијањем шипова, заустављено је клизање земљишта, док не почне санација.

Општина Уб има спремљен пројекат за регулацију Тамнаве, у дужини од око шест километара, од Такова од Црвене јабуке, који ће се финансирати кредитом Светске банке и уз помоћ Владе Шведске. Радови би требало да почну ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи