Нова процена штете у Трговишту

У општини Трговиште укупна штета од поплава још није процењена. Локална самоуправа примила је 450 захтева за накнаду штете и планира да формира нову комисију за процену.

Ни четрдест дана после поплава у општини Трговиште укупна штета још није процењена. Мештани су до сада добијали помоћ у храни, а новчане одштете биле су симболичне. Локална самоуправа примила је 450 захтева за накнаду штете и планира да формира нову комисију за процену.

Празне су сушара и хладњача породице Стошић у Трговишту, нема ни сезонских радника.

"Штета још увек није процењена, откупљивачима је извесно да је ова сезона пропала. Издржавамо десеточлану породицу од откупа и прераде печурака, а ангажујемо и тридесетак радника у сезони, они долазе, траже посао, али нам је све уништено, и не радимо, пропало је све што смо стекли", каже откупљивач Александар Стошић.

Поплављене су фарме, пољопривредне културе. Мештани покушавају сами да обнове, саде али је исход неизвестан.

Све сам поново садио, кромпир, кукуруз, али не знам да ли ће нешто да буде, касно је, каже Младен Стојковић.

"Имамо проблем, или захтеви нису у складу са радом комисије за процену штете, или комисија није доставила податке за та домаћинства", каже председник општине Дарко Томић.

Мештанима је подељено 50 шпорета, више тона хране, брашна, уља. У магацину више нема хране, остала је гардероба и грађевински материјал.

Гради се пут ка Козјем долу и преградни зид на реци Трипушници који треба да спречи нови поплавни талас. Река се повукла, оставила простор за политичке размирице и сукобе, и мештане да чекају , неку нову комисију да процени штету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи