Снажно невреме у Ваљеву

Незапамћено невреме у Ваљеву. Обилне падавине зауставиле саобраћај, вода поплавила подруме. Град величине ораха полупао црепове на кућама и оштетио аутомобиле. У прекиду програми телевизија са националном фреквенцијом. Оштећено дописништво РТС-а.

Ваљево и околину око 13 часова захватило је невреме праћено јаком кишом и градом величине ораха. Град, ношен олујним ветром, падао је око двадесетак минута, па су улице Ваљева биле покривене градом дебљине од неколико центиметара.

Пало је 24 литра кише по метру квадратном, па је саобраћај на улицама био заустављен јер је висина воде била око пола метра. Највеће проблеме имају мештани Новог насеља и Горића.

Радарски центар Ваљево дејствовао је испаљивањем противградних ракета.

Обилна киша и град оштетили су кровове, аутомобиле и баште и кров дописништва Радио-телевизије Србије. Опрема је била под водом, а дописништво је без струје.

На територији Ваљева у прекиду су програми телевизија са националном фреквенцијом и сигнали мобилних оператера VIP и Телеком, чији се сигнали емитују преко предајника РТС-а. Стручне службе РТС-а и ЕПС-а су на терену и отклањају квар.

Радило се о градоносном облаку разорне моћи, који је на територију Ваљева и подрињског краја дошао из правца Дрине, прошао правцем Љубовије, Ваљева, преко Мионице, ка Аранђеловцу, рекао је начелник оперативног одељења Радарског центра Ваљево Зоран Бабић.

Са противградних станица испаљено је свих 80 противградних ракета, али је то, према његовим речима, било недовољно против таквог градоносног облака.

Радарски центар на Близоњском вису координира више од 200 станица противградне одбране на подручју 14 општина Колубарског и Мачванског округа и Обреновца.

Ово је друго невреме које је захватило тај крај у току ове седмице, због чега је већина станица је без ракета три дана. Попуњавање новим ракетама почело је 24 сата након претходне олује.

Олујно невреме протутњало је и кроз параћинску општину. Град је нанео највећу штету повртларима, као и усевима.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи