Реконструкције станова уз дозволу

По новом Закону о изградњи и планирању није потребна дозвола државе за радове на текућем одржавању стамбеног простора, међутим, за сложеније радове, потребан је доказ о власништву стана и идејни пројекат који треба предати надлежној општини.

Помоћница министра животне средине и просторног планирања Алексасндра Дамњановић Петровић изјавила је да за све радове које подразумевају текуће одржавање стамбеног простора, није потребна дозвола или решење надлежног органа.

По новом Закону о планирању и изградњи, за кречење, замену или поправку санитарија, промену паркета или прозора, није потребна никаква дозвола.

"Доказ о власништву стана или куће као и идејни пројекат, потребно је доставити надлежној општини, уколико је у питању инвестиоционо одржавање стамбеног простора", изјавила је Дамњанић Петровић у Дневнику РТС-а.

То подразумева сложеније радове, као што је мењање конструктивних склопова зграде, рецимо, измену носећег зида. За овакве радове потребна је наведена документација, коју ће надлежна општина одобрити у року од осам дана.

Све информације о томе шта је потребно од документације по новом Закону о планирању и изградњи, грађани могу добити код надлежних органа, а то су општински органи за урбанизам и грађевину надлежних општина и градова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи