Блокада пута због несташице воде

Због несташице воде, од по двасесет сати дневно, становници насеља Селаковац у Новом Пазару, блокирали магистрални пут на сат времена.

Мештани насеља Селаковац у Новом Пазару блокирали магистрални пут на сат времена, због тога што по 20 сати дневно немају воде.

"Данас блокирамо пут на сат времена да бисмо упозорили надлежне, а ако се не реши питање водоснабдевања, организоваћемо тоталну блокаду", рекао је мештанин Фериз Врагић.

Врагић је истакао да је на врућинама од 37 степени целзијусових и за децу и за одрасле несносан живот без воде.

"Криза је, а ми смо принуђени да купујемо и воду за пиће. Има ли икога ко ће да нам омогући да у 21. веку живимо живот достојан човека", рекао је мештанин Газо Дукађинац.

Са незадовољним мештанима преговарали су Граде Недељковић и члан Градског већа Хајрудин Хајровић. Договорено је да сутра петочлана делегација дође у Градску управу како би се решио проблем.

У Новом Пазару су већ десет година на снази рестрикције воде, а све власти до сада тврде да је разлог за рестрикције ненаменска потрошња од стране грађана и то што се велике количине воде губе из дотрајале мреже.

Већина насеља је без воде по 12 сати, а најдраматичније је у насељима Букреш и Селаковац где су мештани и по двадесет сати без воде. Житељи улице Бисеровача у насељу Букреш већ пет дана немају ни кап воде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи