Кандидати за генералног директора РТС-а

Данас истиче Конкурс за место генералног директора Радио-телевизије Србије. До сада стигло осам пријава. Управни одбор има рок од 15 дана да донесе одлуку. Избор новог директора могућ и пре 3. јула.

Конкурс за место генералног директора Радио-телевизије Србије истиче данас, а до сада је стигло осам пријава, изјавио је Танјугу генерални секретар Управног одбора радио-дифузне установе РТС Станислав Вељковић.

"Данас је последњи дан за конкурисање, што значи да постоји могућност да неко поднесе пријаву путем поште вечерас у 18.55", рекао је Вељковић и објаснио да ће се због тога сачекати још неколико дана како би стигле све пријаве.

Вељковић је подсетио да је слична ситуација била и пре четири године, кад је неколико људи пријаву послало последњег дана поштом које су стигле два, три дана касније.

"Ово није продужење рока", указао је Вељковић наводећи да се коначан списак може очекивати у петак, 18. јуна.

Према његовим речима, даља процедура подразумева да се, након пристизања свих пријава, оне отварају, умножавају у довољан број примерака и шаљу свим члановима Управног одбора.

"Управни одбор има рок од 15 дана да донесе одлуку, што значи да се већ и пре 3. јула, када садашњем генералном директору истиче мандат може очекивати избор новог директора", закључио је Вељковић.

Услови конкурса предвиђају да је кандидат држављанин Србије, да има високу стручну спрему или да је истакнути новинар, медијски стручњак и менаџер који се доказао изузетним резултатима рада у радио-телевизијским кућама од националног значаја.

Кандидат мора да има најмање 10 година радног искуства, знање једног светског језика и организационе и новинарске способности доказане у медијском пословању и вођењу великих медијских система.

Приликом конкурисања за избор генералног директора сваки кандидат је дужан да уз пријаву приложи програм рада и развоја РТС-а за период наименовања са разрадом по годинама, пише у условима конкурса.

Мандат генералног директора траје четири године, а једно лице може бити именовано на ту функцију највише два пута узастопно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи