ВАЦ одлази из Србије

Медијска компанија ВАЦ саопштила да се повлачи из Србије. Нагласивши да ВАЦ није вршио никакав притисак, председник компаније Бодо Хомбах у писму председнику Србије Борису Тадићу истакао да би одлазак требало да буде пропраћен од стране државних органа у складу са законом.

Медијска групација ВАЦ одлучила је да оконча свој ангажман у Србији и да се поступно повуче из земље, саопштила је та медијска групација.

"Све тврдње да ВАЦ група хоће да изврши притисак на некога су у потпуности измишљене и ВАЦ група се нада да земљу неће напустити у свађи, упркос великим тешкоћама и јавним клеветама", наведено је саопштењу.

"Информације које круже Београдом су само делимично тачне", кажу у ВАЦ-у.

У саопштењу је објашњено да је тачно да се директор ВАЦ-а Бодо Хомбах обратио писмом председнику Србије Борису Тадићу у коме је описао искуства те медијске куће као инвеститора у Србији и најавио да ће ВАЦ повући своје инвестиције из ње и кренути са продајом својих учешћа у српским фирмама.

"Поменуте продаје би требало да се врше уз конкретне услове и цене, уз очување економских права и интереса ВАЦ групе", напомињу из ВАЦ-а и додају да та медијска групација овај корак није условила било чим, већ управо супротно.

Хомбах је председника Тадића замолио, да помогне ВАЦ групи, како би њен излазак био пропраћен од стране државних органа и служби у складу са законом и на фер начин.

Хомбах је председнику Тадићу изразио своје лично поштовање и признање, наводе у ВАЦ-у.

"ВАЦ група се нада да земљу неће напустити у свађи упркос великим тешкоћама и јавним клеветама. Све тврдње да ВАЦ група хоће да изврши притисак на некога су у потпуности измишљене", наведено је у саопштењу.

ВАЦ има капитал у компанијама "Политика АД", "Новости" и новосадски "Дневник".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи