Смањи гас!

Током лета број саобраћајних несрећа расте. Бахати возачи сигурни су да кршење саобраћајних прописа нико неће приметити, све док се не догоди трагедија. Поред велике брзине, највећи проблем невезивање сигурносног појаса.

Број саобраћајних несрећа повећан је током лета. Несрећа, која се прошлог понедељка догодила на углу Таковске и Светогорске улице у Београду, у којој су на пешачком прелазу повређени мајка и двоје деце, показује колико возачи могу да буду бахати.

Не марећи за туђе животе, сигурни су да њихово кршење саобраћајних прописа нико неће приметити, све док се не догоди трагедија.

"То што се догодило у понедељак у Београду је нешто што се, нажалост, дешава скоро свакодневно на путевима у Србији, а то је да неко недужно страда због тога што је неки други учесник у саобраћају помислио да нема везе што ће прекршити закон", рекао је директор Комитета за безбедност саобараћаја Дамир Окановић.

Прошле године у саобраћајним несрећама погинуло је око 900 особа а близу 23 хиљаде је повређено. Највећи проблем, поред велике брзине, је што већина возача не везује сигурносни појас.

"Ударац са 45 километара на сат је као да сте се бацили са другог спрата. Без појаса, судар брзином од 100 километара на сат одговара паду са четрнаестог спрата", упозорава Милан Вујанић са Саобраћајног факултета у Београду.

У саобраћајним несрећама у Србији живот просечно изгуби близу четрдесеторо деце до 14 година старости. Због тога, од децембра прошле године, по новом Закону о безбедности у саобраћају, деца до треће године морају да се превозе искључиво у сигурносним седиштима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи