Пет деценија "Хемофарма"

Концертом Стефана Миленковића и Војвођанских симфоничара, "Хемофарм" обележио 50 година постојања. Из мале фабрике, "Хемофарм" је израстао у мултинационалну компанију са представништвима широм света и лидерском позицијом у Србији.

Концерн "Хемофарм" из Вршца обележио је јубилеј, 50 година постојања, великим концертом Стефана Миленковића и Војвођанских симфоничара, у Центру "Сава".

Kако наглашавају у "Хемофарму", тај концерн извози у 20 земаља и остварује позитивну спољнотрговинску размену од 100 милиона евра.

"Хемофарм" је започео рад 1. јуна 1960. године. Из једне мале фабрике од 800 квадратних метара израстао је у мултинационалну компанију са производним комплексом у Вршцу и фабрикама у Дубовцу, Шапцу, Подгорици, Бањалуци и руском граду Обнинску, са представништвима у многим градовима света.

Пре две деценије годишња производња била је осам милиона паковања, а то данас "Хемофарм" произведе за петнаест дана. Први извоз "Хемофарм" је забележио 1974. године.

"Све ово не би било могуће без сталног улагања у људске ресурсе и едукацију радника", изјавио је Миодраг Бабић, председник "Хемофарма" у Центру "Сава".

Бабић је додао да је "Хемофарм" посвећен праћењу модерне технологије и инвестирањем у њихову примену кроз набавку нове опреме.

"Хемофарм" је почео рад са 30 запослених, 1982. године компанија је имала 300, а сада десет пута више радника.

Деценијама "Хемофарм" држи лидерску позицију у снабдевању здравства лековима у Србији, а самим тим има и водећу улогу у извозу лекова, чиме остварује 55 одсто прихода. Производи под брендом "Хемофарма" продају се у двадесет земаља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи