Именовано четворо судија Уставног суда

Врховни касациони суд именовао на општој седници четворо судија Уставног суда. Именовани Братислав Ђокић, Горан Илић, Милан Марковић и Милан Станић.

На општој седници, Врховни касациони суд именовао је четворо судија Уставног суда, речено је агенцији Бета у том суду.

За судије Уставног суда именовани су Братислав Ђокић, Горан Илић, Милан Марковић и Милан Станић и одлука о њиховом именовању биће објављена у Службеном гласнику.

Врховни касациони суд треба да изабере укупно пет судија са листе коју предложи Високи савет судства (ВСС) и Државно веће тужилаца (ДВТ).

Председница Врховног касационог суда Ната Месаровић рекла је агенцији Бета да је данас на општој седници, од укупно пет судија са листе ВСС и ДВТ, четворо добило довољан број гласова.

Високи савет судства и Државно веће тужилаца ће, како је истакла Месаровић, предложити неколико кандидата од којих ће један бити именован за судију Уставног суда који недостаје и убрзо заказати општу седницу.

Скупштина Србије је 2007. године усвојила Закон о Уставном суду и изабрала пет судија са листе од 10 кандидата које је предложио председник Србије Борис Тадић, а пет судија са листе од 10 кандидата које је предложио парламент именовао је председник Србије.

Уставни суд је радио са десет судија до краја 2009. године када је на лични захтев разрешена судија Станка Милановић. Она је изабрана са листе коју је предложио председник Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи