Настављен штрајк у "Књазу"

Представници руководства "Књаз Милоша", синдиката и штрајкачког одбора требало би да одрже састанак како би утврдили минимум процеса рада. Од 930 запослених, у штрајку 800 радника.

Генерални штрајк у компанији "Књаз Милош" у Аранђеловцу је настављен. Од 930 запослених, у штрајку је 800 радника. Они захтевају од послодавца да не отпушта 106 радника, да повећа зараде запосленима који раде најједноставније послове и поштује Колективни уговор.

Генерални директор "Књаза" Михајло Јанковић потврдио је за РТС да би током поподнева, представници руководства, синдиката и штрајкачког одбора, требало да одрже састанак како би утврдили минимум процеса рада.

Просечна зарада запослених у производњи је 42.000 динара. Протеклу годину "Књаз Милош" завршио је са губитком. Пад производње и промета бележи се и у овој години.

Радници "Књаза" су у понедељак у подне одржали једночасовни штрајк упозорења, под слоганом "Задњи пут ти кажем".

Директор корпоративних послова "Дењуб фудс групе", у оквиру које послује компанија "Књаз Милош", Раде Прибићевић је изјавио да је за 17. април заказана арбитража републичке Агенције за мирно решавање спорова у спору радника и послодавца аранђеловачке компаније, због којег су радници од јуче у штрајку.

Прибићевић је у изјави Танјугу рекао да очекује да ће се наћи начин да се постигне компромис између послодаваца и синдиката у наредних неколико дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи