Све мање ђака одлази на екскурзије

Интересовање ђака за екскурзије се не смањује, али све мање родитеља може да их плати. За екскурзију малих матураната треба издвојити између 7.000 и 11.000 динара.

Пролеће је време ђачких екскурзија. Неки од осмака су на екскурзијама већ били на почетку школске године, међутим, има и оних који тек треба да отпутују. Иако су цене само мало више него прошле године, све мање ђака се пријављује.

Осмаци и ове године обилазе места у Србији. Реч је, углавном, о дводневним или тродневним екскурзијама.

Иако се интересовање ђака не смањује, мање родитеља може да издвоји неопходан новац за матурско путовање своје деце.

"Интересовање јесте било стопостотно, али изгледа да су могућности ове године биле нешто слабије. Прошле године смо имали одзив преко 90 посто, а ове године око 82 одсто", каже Cтанислав Стевуљевић из Основне школе "Никола Тесла".

Слично је и у Основној школи "Влада Обрадовић Камени" у којој, како кажу, трећина ученика од два одељења 8. разреда не иду на ексукрзије због економске кризе. То потврђују и туристичке агенције.

"Сваке године се смањује број деце и можемо да кажемо да да се испуни онај минимум који просвета тражи, aли се он не испуњава као некада што је било", истиче Миленко Рацковић из aгенције "Марго".

За екскурзију малих матураната у просеку треба издвојити између 7.000 и 11.000  динара, а родитељи имају могућност да плате у више месечних рата.

Најјефтиније су дестинације на југу земље, следе оне на планинама, а најскупље су екскурзије на северу Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи