Протест бивших радника "Генекса"

Бивши радници "Генекса" протестовали испред Министарства економије тражећи исплату накнада од 200 евра по години стажа од продаје дела имовине те компаније у Београду и Копаонику.

Тражећи исплату накнада од двеста евра по години стажа од продаје дела имовине компаније Генекс у Београду и Копаонику, што је, како су навели, и предвиђено програмом реструктурирања, бивши раници те компаније протествовали су испред Министарства економије.

Саобраћај у Булевару Краља Александра у смеру од Правног факултета према центру града био је затворен.

У име 4.800 радника, учесници протеста траже око 14,7 милиона евра добијених од продаје имовине компаније. Од продаје Хотела Интерконтинентал, Генексових апармана, Импулс хола у Београду и Хотела Гранд и Цврчак на Копаонику инкасирано је, кажу, око 160 милиона евра.

"Нико не даје разлог зашто се паре не исплаћују. Односно, главни је разлог да нема пара у буџету. Не тражимо ми паре из буџета. То су паре остварене од продаје наше имовине", рекао је Срђан Милошевић потпредседник Удружења пензионера, бивших и садашњих радника Генекса.

Станиша Ивић, бивши радник Генекса, каже да "радници постављају питање зашто се не поступи по решењу и зашто не дође неко да нас чује, него се штите милицијом и руше правни систем државе".

Из Министарства економије поручују да се радници могу обратити суду, ако мисле да су оштећени, а не да ометају саобраћај и ремете живот грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи