Штрајк радника "Књаза"

Радници компаније "Књаз Милош" у Аранђеловцу ступили у генерални штрајк. Радници траже да 106 радника остане на радним местима, да се повећају зараде за најједноставније послове и да се поштује колективни уговор.

Запослени у компанији "Књаз Милош" у Аранђеловцу ступили су у генерални штрајк, потврдио је за РТС председник синдиката Живорад Коларевић.

Радници те компаније од послодавца захтевају да не отпусти 106 радника, повећа зараде запослених за најједноставније послове и поштује колективни уговор. Како је речено РТС-у, запослени ће штрајковати на својим радним местима.

Одлука о штрајку је исхитрена, тврди менаџмент. Пословодство је као могућност радницима понудило смањење зарада, смањење радног времена или упућивање код другог послодавца.

"За синдикат, нажалост, није прихватљива наша понуда да се стави мораторијум на било какав проблем технолошког вишка у наредна два месеца и да у та два месеца покушамо да стимулативним отпремнинама за оне који се добровољно јаве покушамо да заједнички решимо овај проблем", изјавио је генерални директор "Књаз Милоша" Михајло Јанковић.

Просечна зарада запослених у производњи је 42.000 динара. Протеклу годину "Књаз Милош" завршио је са губитком. Пад производње и промета бележи се и у овој години.

"Књаз Милош", у којем је више од 300 запослених, од краја 2004. године послује у оквиру групе "Данјуб фудс".

Радници "Књаза" су у понедељак у подне одржали једночасовни штрајк упозорења, под слоганом "Задњи пут ти кажем".

То је био пети штрајк упозорења радника "Књаза", који су пре скоро две недеље први пут захтевали од послодавца да испуни њихове услове.

У понедељак, на један сат је обустављена производња у погонима за флаширање воде и сокова, а испред капије компаније су се, у знак подршке, окупили радници друге и треће смене.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи