Бахато понашање Велимира Илића

Колегијум РТС-а оценио да је Велимир Илић у емисији "Упитник" прекршио границе политичке коректности и стандарде јавних наступа.

Током емисије "Упитник", посланик Велимир Илић нарушио је стандарде наступа на Јавном сервису вређајући посланицу Јелену Триван, саопштио је Колегијум РТС-а. 

"У понедељак, 12. априла, Велимир Илић, лидер Нове Србије, гостујући у емисији "Упитник" ушао је у зграду РТС-а у пратњи посланика Мирослава Маркићевића и двојице телохранитеља. Један телохранитељ идентификован је као Срђан Аџемовић. Током емисије коју је водила Оливера Јовићевић посланик Илић нарушио је стандарде наступа на Јавном сервису вређајући посланицу Јелену Триван", наводи се у саопштењу.

"После емисије, гости Влајко Сенић и Јелена Триван кренули су низ ходник студија у Кошутњаку. Сачекао их је Веља Илић са телохранитељима и Маркићевићем и наставио да вређа и прети, угрожавајући физичку безбедност гостију РТС-а. Испред степеништа студија посланик Илић је гласно рекао да ће посланици Триван у будуће "ј...ти матер".

Колегијум РТС-а сматра да су, од стране Велимира Илића, границе политичке коректности и стандарди јавних наступа, испред и иза камера, прекршене на начин који у будуће искључује толерисање.

Колегијум је одлучио да не позива у госте посланике који нарушавају стандарде грађанске пристојности и стандарде Јавног сервиса, те да забрани улазак у зграду РТС-а свим припадницима обезбеђења било којих политичара - сем уз специјалну полицијску дозволу.

"С обзиром да је у четвртак, посланик Маркићевић, на излазу из Народне скупштине, зауставио Предрага Брењу, шефа екипе РТС-а који прати рад Скупштине и агресивним тоном га питао - "Ти ли си тај који износиш записнике из парламента, са којим правом износиш стенограме и записнике када је то противзаконито" - Колегијум РТС-а сматра да су записници јавни и доступни свим грађанима Србије, па наступ посланика Маркићевића сматра директном претњом упућеној екипи РТС и спречавањем Јавног сервиса да обавља свој посао", наводи се у саопштењу Колегијума РТС-а.

Овде можете погледати страначка реаговања 

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи