Помор рибе у реци Топлици

На подручју Бање Врујци, у реци Топлици угинуло је око 500 килограма рибе. Према налазима истраге, до помора је дошло после испуштања воде из затвореног базена хотела "Врујци".

У реци Топлици, на подручју Бање Врујци, угинуло је око 500 килограма рибе, рекао је  агенцији Бета дежурни истражни судија Основног суда у Ваљеву Никола Мирковић.

Према његовим речима до помора рибе највероватније дошло после испуштања воде из затвореног базена хотела "Врујци", који се пере једном недељно.  

"Узети су узорци воде из реке Топлице, као и узорци угинуле рибе, који ће бити послати на експертизу у референтне установе", навео је Мирковић.

Увиђају су, уз полицију, присуствовали и представник Министарства животне средине и просторног планирања, као и републички еколошки инспектор.

Угинула риба уочена је испод места где се у речно корито излива вода из затвореног хотелског базена, које се налази изнад погона Дома воде "Вода вода" и Фабрике сокова "Синалко Србија" у Врујцима.

Те две фабрике биле су оптужене за раније поморе рибе у Топлици и пред Општинским судом у Мионици њихови директори су били осуђени на новчане казне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи