Полиција претресла Зилкићево возило

Ријасет Исламске заједнице Србије саопштио да је полиција, "без икаквог повода, зауставила и претресла возило којим је управљао поглавар те заједнице Адем Зилкић".

Полиција је зауставила и претресла возило којим је управљао поглавар те заједнице Адем Зилкић, наводи се у саопштењу Ријасета Исламске заједнице Србије.

Како се наводи, аутомобил је заустављен на магистралном путу Рибарици-Мехов крш, у месту Дурдевица, око 14.30 часова.

Ријасет Исламске заједнице Србије наводи да је "без икаквог објашњења извршен претрес и преметачина службеног возила Исламске заједнице".

"Иако је службенику полиције предочено да се ради о врховном поглавару муслимана Србије, он је наставио да врши претрес по возилу. Након увида у исправност саобраћајних и личних докумената и претреса возила, посебна патрола полиције није пронашла ништа сумњиво", пише у саопштењу.

Оцењује се и да је полиција оваквим поступком "изазвала непријатност код великодостојника исламске заједнице, а код муслиманских верника неповерење у рад припадника МУП-а".

Ријасет Исламске заједнице Србије подсећа да ово није први пут да полиција, "без икаквог разлога и објашњења, зауставља и претреса возило њиховог врховног поглавара".

"Без потребе да се мешамо у посао државних органа, нити жеље да себе стављамо изнад закона, са правом се питамо какву би реакцију изазвало да се полиција овако опходи, чак не према врховном поглавару, него службенику друге цркве или верске заједнице у Србији", закључује се у саопштењу Исламске заједнице Србије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи