Примена правилника о сигнализацији

Нови правилник о саобраћајној сигнализацији почеће да се примењује у наредних 15 дана, најавио је из Министарства инфраструктуре Демир Хаџић. Саобраћајна сигнализација биће постављана пола године.

Шеф Одсека за безбедност саобраћаја у Министарству инфраструктуре Демир Хаџић изјавио је да ће нови правилник о саобраћајној сигнализацији почети да се примењује у наредних петнаест дана.

Хаџић је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а рекао да ће у том периоду правилник, који је завршен, ступити на снагу, али да ће саобраћајна сигнализација бити постављана током пет до шест месеци.

Он је истакао да је новим правилником предвиђено постављање новог саобраћајног знака који означава насеље, чиме почињу да важе правила у том месту која се односе на ограничење брзине.

Према његовим речима, предвиђена је и могућност обештећења возачима за оштећења на путу, која су узрок саобраћајне незгоде.

Хаџић је истакао да је предвиђено и обавештавање возача о појавама на путевима, као што је магла, да се део сигнализације односи на слепе и слабовиде особе, јер саобраћај мора бити свима доступан, а посебно је предвиђено обележавање зона школа, игралишта.

Коментаришући резултате новог Закона о безбедности саобраћаја, Хаџић је навео да је у прва два месеца његове примене погинуло 30 људи мање него у истом периоду лани.

Хаџић је навео да је у завршној фази формирање Агенције за безбедност саобраћаја и да ће кандидати по старом програму полагати возачке испите до краја године, а да ће од почетка 2011. године полагати по новом програму.

Он је образложио да је циљ безбедност у саобраћају и да је потребан нови приступ припреми кандидата за будуће возаче, односно да је неопходно да возачка дозвола буде усклађена са европским прописима у тој области.

Према његовим речима, тај процес, поред начина полагања испита, обухвата и рад ауто-школа и лиценцирање предавача.

Хаџић је рекао да се возачи најспорије одричу коришћења мобилног телефона у току вожње, а да су учесници у саобраћају почели више да се придржавају прописа о везивању у возилима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи