Ловци о новом закону

Око 90.000 ловаца Србије очекује да их нови закон неће спречити да се ловом баве као и до сада. Држава ће имати далеко веће утицаје на развој ловства, а ловци ће добити право на слободно удруживање кроз купљену ловну карту.

У Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде тврде да ће, по новом закону, ловачка удружења закључивањем уговора са државом као власником дивљачи, добити право за газдовањем ловишта уз плаћање надокнаде за његово коришћење. Биће донета и Стратегија развоја ловства Републике.

"Формира се ловачка комора која штити права професионалних ловних радника, а ловну карту као појединачно право на лов издаје држава. Оснивају се и буџетски фондови за развој ловства Републике и покрајина. Ловци ће добити право да се слободно удружују кроз купљену ловну карту", рекао је Миодраг Стрнад из Управе за шуме.

У Ловачком савезу Србије очекују да ће висина годишње чланарине ловаца бити слична прошлогодишњој.

Професор Зоран Поповић из Ловачког савеза Србије каже да ловци очекују да се новим законом не оптерети издвајање из овако ниско профитабилне гране.

"Још увек не знамо цену ловне карте и издвајање према држави. Мислим да то неће оптеретити ловце", каже Поповић.

По мишљењу ловаца Србије, предлогом закона добро је што ће њихов новац одлазити у републички буџет, а одатле у фондове за развој ловства.

Подсећају да је пре две године, тадашње руководство Ловачког савеза Србије њихов новац позајмило другима, уместо да га је утрошило за набавку дивљачи, опремање удружења или у нова улагања за бржи развој народног ловства.

Ловци очекују да ће предложене измене бити усвојене, јер ће, кажу, бити од користи за даљи развој народног ловства у Републици.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи