Саопштење Колегијума РТС-а

Како је резултатима досадашње истраге и саопштењем специјалног тужиоца за организовани криминал потврђено да у аферу са СМС лицитацијом није умешан ниједан запослени у РТС-у, Менаџмент РТС-а, сагласно свом делу моралне одговорности - а чувајући стечено поверење грађана у Јавни сервис - извињава се српској јавности.

Пошто је резултатима досадашње истраге и саопштењем специјалног тужиоца за организовани криминал, потврђено да у аферу са СМС лицитацијом није умешан ниједан запослени у РТС-у, Менаџмент РТС-а, сагласно свом делу моралне одговорности - а чувајући стечено поверење грађана у Јавни сервис- извињава се српској јавности, саопштио је Колегијум РТС-а.

"Због законске немогућности да овакве игре сам контролише, РТС наглашава да убудуће неће емитовати СМС лицитације или сличне наградне игре", пише у саопштењу.

Истражни судија Специјалног суда донео је решење о спровођењу истраге против 14 припадника организоване криминалне групе, осумњичених за превару.

Сумња се да су, користећи недозвољена техничка средства, за месец дана, ове године освојили 20 аутомобила и три стана на наградним играма СМС лицитација.

Ухапшени чланови криминалне групе користили су ову опрему за учествовање у наградним играма РТС лицитација и на Пинку, Гранд лицитација и Гранд ауто.

Специјални тужилац за организован криминал Миљко Радисављевић потврдио је да у те незаконите активности нису били укључени запослени са РТС-а, Пинка и Државне лутрије Србије.

Штавише, захваљујући информацијама Лутрије да има покушаја злоупотребе СМС игара на срећу од стране појединих играча дошло је до откривања ове криминалне групе, рекао је Радисављевић.

Истрага ће бити проширена и на 2009. годину, јер се сумња да су ухапшени, исти метод користили и прошле године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи