Читај ми!

Завршени протести против пројекта "Јадар" - успостављен саобраћај код Брезјака и Прељине

Активисти удружења "Не дамо Јадар" блокирали су у 14 часова магистрални пут Лозница-Ваљево у селу Брезјак. Блокиран је и саобраћај на Ибарској магистрали у Прељини. На протесту против копања литијума су били присутни и представници опозиције из Чачка. Нешто после 15 часова, протести и блокаде су завршени а саобраћај на магистралним путевима успостављен.

Реч је о блокади упозорења, навели су активисти удружења, јер се, како тврде, изричито противе усвајању Просторног плана града Лознице за који верују да је полазна тачка за отварање рудника литијума и бора на подручју Горњег Јадра.Током протеста дошло је до вербалног обрачуна између активиста и незадовољних грађана који нису могли да прођу магистралним путем.

Седница Скупштине града Лознице заказана је за петак 25. октобра, али на тачкама дневног реда нема расправе о Просторном плану.

Активисти поручују да ће, упркос томе, наставити са интезивирањем блокада и протеста све док се у Србији трајно не забрани ископавање литијума и бора.

Блокада Ибарске магистрале у Прељини

Грађани и представници еколошких организација блокирали су после 14 часова Ибарску магистралу у Прељини.

Блокади су се прикључили и поједини грађани Краљева који су до Прељине стигли аутомобилима. На протесту су присутни неки од посланика опозиције као и опозициони одборници градске скупштине у Чачку.

Раније је најављено да ће блокада трајати сат времена.

После блокаде од сат времена грађани су се мирно разишли а саобраћај је поново кренуо.

 

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи