Читај ми!

Потписан уговор о изградњи моста у Новом Саду и реконструкцији тунела до тврђаве на Петроварадину

Потписан је уговор о извођењу радова на изградњи моста и реконструкцији постојећег тунела са лифтовима до горњег платоа Петроварадинске тврђаве. Премијер Милош Вучевић је присуствовао потписивању уговора и том приликом рекао да ће Нови Сад захваљујући новим мостовима бити далеко бољи, лепши и безбеднији.

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић присуствовао је потписивању уговора о извођењу радова на изградњи моста и реконструкцији постојећег тунела са лифтовима до горњег платоа Петроварадинске тврђаве.

Вучевић је рекао тим поводом да ће Нови Сад захваљујући новим мостовима бити бољи град.

"Ништа није пало са неба. Имам жељу да кажем да је Шандонг претфинансирао овај пројекат и релаксирао наш буџет. Биће то други град за две године, Нови Сад ће са три нова моста бити далеко бољи, лепши и безбеднији", рекао је Вучевић.

Премијер је додао и да ће четврти мост са Булевара Европе растеретити саобраћај, Фрушкогорски коридор склонити теретна возила из града, а да је за бициклистичко-пешачки мост издвојено 38 милиона евра.

Уговор потписали Весић и Јунг

Уговор су потписали министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и председник "China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group LTD" Џуанг Јунг.

"Потписан је уговор за трећи мост у последњих годину и по дана у Новом Саду. Нема примера у свету где се у граду са три моста граде још три моста. Имамо још два пројекта која ће радити компанија Шандонг, која има разумевања за нашу државу", рекао је Весић.

Министар грађевинарства је додао да ће 24 месеца трајати изградња моста, која почиње у марту или најкасније у априлу, што значи да ће бити готов до 2027. године.

Амбасадор Кине у Србији Ли Минг рекао је да ће нови мост бити симбол кинеско-српског пријатељства.

"Посебно сам срећан што у Кини прослављамо наш национални празник, а у исто време овде имамо прилику да радимо овако лепе ствари. Драго ми је што Новом Саду дајемо један овакав поклон и надамо се новим пројектима", рекао је Ли Минг.

Према речима градоначелника Новог Сада Милана Ђурића, ово је велики дан за Нови Сад.

"Пуно је напора, труда и рада уложено да дођемо до данашњег дана. Већ следеће године почињемо да радимо на пешачко-бициклистичком мосту, не знам да ли је то ико радио на Дунаву. Овај мост ће отворити овај део Срема, отварамо и нове визије", рекао је Ђурић.

Ђурић је додао да нови мост отвара пут ка томе да подграђе Петроварадина постане пешачка зона, да се санира и реконструише, те да се отвори и питање ботаничке баште.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи