Читај ми!

Патријарх Порфирије служио литургију у обновљеној цркви Светог Николе у Котору

Патријарх српски Порфирије служио је данас Свету литургију у Цркви Светог Николе у Котору и извршио освећење обновљеног храма.

Патријарх је у беседи током литургије истакао да само онда када је царство небеско у подножју царства земаљског, земаљско добија своју пуноћу и свој смисао, саопштила је Српска православна црква.

"Дакле, у Царство Божје улазе смирени, скромни, који своје таленте и дарове користе да би славили Бога и да би служили другима, да би градили заједницу са другима и са ближњима. Притом, сваки човек је ближњи и позвани смо да га видимо као ближњег, јер свако је саздан по слици и прилици Божјој", рекао је патријарх Порфирије.

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије захвалио је патријарху на љубави и очинској бризи за цео српски народ, а посебно због његовог доласка у Боку которску.

"Данас сте извршили освећење овог обновљеног храма, призвали Божји благослов, Божју милост и светлост на овај свети храм изнова. Много је уложено у обнову овога светога храма и онога што се да очима видети и много више онога што се не види", рекао је Јоаникије.

Он је истакао да када освећујемо и обнављамо храмове и ми сами се обнављамо.

Јоаникије је захвалио свима који су помогли обнову храма и посебно истакао Општину Котор, којој је уручена захвалница Црквене општине за значајан допринос у санацији Катедралног храма Светог Николе у Котору.

Патријарх српски Порфирије борави од 27. септембра у канонској посети Епархији црногорско-приморској.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи