Читај ми!

Екипа РТС-а испратила последњи аутобус са старе београдске станице

За Љубљану отишао последњи аутобус са старе аутобуске станице, која за 58 година постојања памти многе осмехе, сузе, састанке и растанке. Са перона београдске аутобуске станице путнике за Словенију испратила је и екипа РТС-а.

Путници са нестрпљењем чекају да уђу у аутобус, за Ниш, Скопље, Обреновац, Љубљану. Шалтер број 13 - ту је купљена последња карта на старој аутобуској станици. Перон број 5 - место са којег креће последњи аутобус - за Љубљану.

Киша је непрестано падала, а аутобуси су пристизали и одлазили. Путника је било све мање. Остали су само они који иду за престоницу Словеније. Око 30 минута после поноћи из Ниша стиже аутобус који ће и последњи одавде изаћи.

Словеначки возач Драго Дошен 40 година долази на ову станицу. Каже да ће за возаче бити тешко, али ће се навићи.

Утоварају се и последњи кофери. Ова слика показује да се ближи растанак.

Казаљка на сату је откуцала и 40. минут после поноћи. Перони београдске аутобуске станице испратили су генерације и генерације.

Фигура која симболизује период винчанске културе као поклон предата је возачима који ће возити последњу руту из Карађорђеве улице. Врата у шалтер сали су затворена. Светло је угашено, а запослени ће ујутру на исто радно место, али на новој локацији.

После више од пола века, тачно 50 минута после поноћи, за Словенију кренуо је последњи аутобус са сада већ старе аутобуске станице.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи