Лучић: Додељивање треће лиценце омогућило би проширење услуга на читавој територији КиМ

Телеком Србија најавио је велику дипломатску активност на КиМ. У времену када је јако отежано функционисање српских привредника и предузећа на КиМ, директор компаније Владимир Лучић најављује разговоре за додељивање треће лиценце која би омогућила проширење услуга на читаву територију покрајине.

Владимир Лучић наводи да је Телеком доживео највећи удар прошле године у августу због покушаја гашења компаније из привредног регистра.

Међутим, после одбране кренуло се у разговоре за доделу треће лиценце која би омогућила проширење услуга на читаву териротију Косова и Метохије.

"С једне стране омогућила би проширење услуга на читавој територији Косова и Метохије, а с друге побољшао би се квалитет мобилне услуге у пределима где живе Срби", наводи Лучић и објашњава да постоји лимитираност у броју репетитора и у српском делу за услуге мобилне телефоније, док је за кабловске услуге ситуација много боља и броји услуге у 30.000 домаћинстава.

Лучић наводи да је приштинска администрација кренула самоиницијативно у поделу фреквентног спектра са 5Г и 4Г мреже са циљем да се она подели на само два приштинска оператера.

"Подела је до краја октобра и то нама ствара идеалан простор и прилику пошто смо се пријавили да добијемо трећину од та два спектра, чиме бисмо аутоматски добили лиценцу за 5Г и 4Г мрежу", истакао је директор Телекома.

Владимир Лучић је у Вашингтону разговарао са представницима Стејт департмента и финансијских институција и представио им проблеме са којима се суочава Телеком у пословању на Косову и Метохији.

"Охрабрило ме је потпуно разумевање да опхођење према нашој компанији није добро, делује ми да ћемо као и раније имати њихову подршку", истакао је Лучић. 

Гостовање Владимира Лучића у Јутарњем програму можете погледати у видеу на почетку текста.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи