Читај ми!

Потписан протокол о сарадњи између Српског црквеног музеја у Сентандреји и Музеја Војводине

У Српском црквеном музеју у Сентандреји уприличено је свечано потписивање Протокола о сарадњи између Епархије будимске односно Српског црквеног музеја у Сентандреји и Музеја Војводине.

Директорка Музеја Војводине Чарна Милинковић и управник Српског црквеног музеја у Сентандреји Коста Вуковић потписали су заједнички Протокол о сарадњи који ће бити темељ будућој сарадњи на многим пољима.

Успостављање сарадње између Српског црквеног музеја у Сентандреји и Музеја Војводине допринеће унапређењу делатности музеја у Сентандреји, рекао је митрополит будимски Лукијан.

Управник Српског црквеног музеја у Сентандреји Коста Вуковић говорио је о могућностима сарадње и потребама музеја у Сентандреји када је у питању музеолошка делатност – заједнички пројекти и научна делатност.

Директорка Музеја Војводине Чарна Милинковић представила је основну делатност Музеја Војводине али и све друге могућности рада.

Милинковић се осврнула и на прошлост и услове настанка Музеја Војводине, односно Музеума Матице српске који је претеча Музеја Војводине.

Истакла је значај Галерије Матице српске за Епархију будимску те је предложила да се оформи заједнички тим који ће припремити изложбу посвећену 200. годишњици Матице српске која је основана управо у Будимпешти.

петак, 13. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи