Пилот Михајловић о борби са пожарима: Највећи изазов Сутјеска, добро се показали "камов" и "пума"

Од средине јула Хеликоптерска јединица МУП-а гасила је пожаре широм Србије и региона. За 45 дана гашења, провели су 420 часова у ваздуху и бацили чак 2.300 тона воде. Пилот хеликоптерске јединице МУП-а Србије Јовица Михајловић каже да је најзахтевније било у кањону Сутјеске због неприступачног терена и да су се хеликоптери "камов" и "пума" добро показали на задатку.

Полицијски хеликоптери гасили су пожаре два пута у Северној Македонији, Грчкој, Босни и Херцеговини, Републици Српској и готово целој Србији.

Пилот хеликоптерске јединице МУП-а Србије Јовица Михајловић рекао је да је најзахтевније било у Републици Српској у националном парку Сутјеска и кањону Дрине збох неприступачности терена.

"Операција гашења пожара је веома захтрвна и на сопственом терену, а камоли на другој територији, поготово када гасите пожар где не говорите језик домаћина", рекао је Михајловић.

Напомиње да где год да су гасили пожар, наилазили су на народ који је био срдачан и сви су им излазили у сусрет.

Михајловић је рекао да су захваљујући операцијама и обученошћу постигли наво да обављају посао без инцидената што није увек свуда случај.

"Анализа нам је саставни део поста. Хеликоптер "камов", којим смо гасили пожаре је дизајниран за овакве операције гашење пожара и добро се показао, као и "пума", који је вишенаменски хеликоптер и он се такође сјајно показао", каже Михајловић.

Приказ способности "Застава 2024" одржаће се у недељу на Аеродрому "Пуковник пилот Миленко Павлови".

четвртак, 12. септембар 2024.
24° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи