Читај ми!

Јединице Војске Србије и Националне гарде Охаја изводиле инжењеријске радове на полигону "Боровац"

У оквиру пројекта из Програма државног партнерства Србије и Охаја, инжењеријске јединице Војске Србије и те америчке савезне државе претходне две недеље заједнички су се ангажовале на извођењу инжењеријских радова на полигону "Боровац".

Инжењерске јединице Војске Србије и Национална гарда Охаја претходне две недеље ангажоване су на извођењу инжењеријских радова на полигону "Боровац", а у оквиру пројекта из Програма државног партнерства Србије и Охаја.

Активност је реализована кроз предавања, размену искустава и практичан рад на инжењеријском уређењу војног објекта, уз коришћење савремених инжењеријских машина на употреби у Војсци Србије, саопштило је Министарство одбране.

Осим користи у виду унапређења инфраструктуре на полигону, реализацијом ових радова унапређује се и оспособљеност припадника инжењеријских јединица за извршавање задатака који их могу очекивати у операцијама.

Како Министарство наводи, реч је о савлађивању и отклањању препрека на терену, изградњи кампова, заклона и склоништа, изградњи и одржавању путева.

Војска Србије са Националном гардом Охаја остварује успешну сарадњу у бројним областима у којима је препознат заједнички интерес, а које су у функцији унапређења способности и интероперабилности јединица и развоја укупних војно-војних односа Републике Србије са САД, закључује се у саопштењу.

петак, 06. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару