Читај ми!

Почела "Недеља поноса", шетња центром Београда заказана за суботу

Почела је "Недеља поноса" под слоганом "Понос су људи". До 9. септембра организатори најављују низ културних, уметничких и едукативних догађаја од позоришног фестивала, изложби, дискусија, дебата, журки до разговора са заједницом.

И ове године, централни догађај Београдског Прајда је шетња - заказана за суботу.

"Кроз све догађаје ми желимо да представимо јавности да су ЛГБТ особе ваше комшије, ваши пријатељи, да су то чланови ваше породице, ваше колеге са факултета, да су то људи као и сви остали", каже Филип Вуловић из "Београд Прајда"

Захтеви су исти годинама, јер, како кажу организатори, ниједан није испуњен.

"Два најважнија захтева Прајда су усвајање закона о истополним заједницама и родном идентитету. Овај закон не треба да уради ништа осим да правно регулише наше животе и није никакква провокација нити атак на традиционалне вредности. То је нешто што је другима 'ни из џепа ни у џеп' а нама много значи", наглашава један од организатора Матија Стефановић.

Амбасадор ЕУ у Србији Емануеле Жиофре истиче да Унија подржава квалитет и заштиту људских права. "Ми стојимо уз циљеве који се односе на заштиту људских права укључујући и права ЛГБТ заједнице", додаје Жиофре.

Овогодишњу Прајд шетњу предводиће певачица Зејна - кума Београд Прајда 2024.

уторак, 03. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару